Sudaki Ağır Metaller Nelerdir Nasıl Temizlenir?

Sudaki Ağır Metaller Neler? Ağır Metaller Nasıl Filtre Edilir?
  • Admin
  • 6 Kas 2023
  • 0
  • 5081
  • Okuma Süresi:8 Dakika

Sudaki Ağır Metaller Nasıl Temizlenir?  

Suyunuzdaki ağır metallerin zararlarını biliyor musunuz? Sudaki ağır metaller insan sağlığını nasıl etkiler. Ağır metaller suya birçok etken tarafından bulaşabilir, bu ağır metaller yani doğada bulunan bir takım elementler su ile birleşerek şebeke kullanım sularımıza karışır. Şebeke sularında analiz ve kontrol yapılmadığı durumlarda ağır metallerin çay, kahve, yemek vb. kullanım sularında insan vücuduna girmektedir.

Bu ağır metaller evinizin ve işyerlerinizin su kaynaklarına yukarıdaki belirttiğimiz yollardan bulaşarak suyun toksin değerini yükseltir. Sudan en az 5 kat yoğun olan ağır metaller suda kimyasal kirlenmeye yol açmaktadır.

İçme suyundaki ağır metal limitleri neler? Suda ki ağır metal analizi nasıl yapılmalıdır? Sudaki ağır metaller Sağlıklı mı? Zararlı mı? Peki, evimizde kullandığımız ağır metalleri nasıl filtre etmeliyiz? Bu konuda sizlere yazımızın devamında bilgilendirme sağlayacağım. Öncelikle Şu konuya değinelim.

Ağır Metal Nedir?

Ağır metaller sudan 5 kat daha yoğun olan elementlere verilen isimdir. Suda en çok bulunan ağır metaller ise manganez, kurşun, arsenik, krom ve bakırdır. Bu tarz ağır metaller maalesef şebeke sularından kaynaklı olarak insan vücuduna alınmaktadır. R.O Sistemler bu ağır metalleri içme suyunuzdan ayırarak filtre edebilir. R.O sistemler yüksek basınç altında çalışarak çok ince ve çok sıkı şekilde filtrasyon sağlamaktadır. En iyi R.O sistemlerini BURAYA TIKLAYARAK inceleyebilirsiniz.

Genellikle endüstriyel bölgelerde rastlanan ve şebeke suyuna bulaşan bu tarz ağır metaller insan vücuduna aşırı ve limitsiz şekilde alındığı takdirde ciddi hastalıklara yol açmaktadır. Endüstri alanlarında yaşamıyor olsanız bile tarımsal alanlarda ve teknolojik üretim yapan yerlerde fabrika atıklarında da maalesef şebeke sularına bulaşmaktadır.

Kuyu suyu artezyen suyu gibi sular kullanıyorsanız mutlaka suyunuzu yetkili kişiler tarafından bu tarz ağır metallere karşı analizini yaptırarak uygun filtrasyon sistemleri kurmanızı öneririm. Tarım alanlarında sulama alanlarında da bitkilere ve hayvanlara aşırı zarar verebileceğinden bu tarz işlerle uğraşıyorsanız mutlaka ENDÜSTRİYEL ARITMA SİSTEMLERİMİZİ BURAYA TIKLAYARAK İNCELEYE bilirsiniz.

Ağır Metaller Zararlı Mı? Faydalı Mı?

Ağır metaller elbette zararlıdır. Fakat bazı metaller insan vücudunda sınırlı limitler dâhilinde bulunmaktadır. Zararlı olan ağır metaller insan vücudundan atılması oldukça zordur. Atılmaması ve aşırı maruz kalınması halinde de ciddi rahatsızlıklar ortaya çıkmaktadır. Kurşun krom ve arsenik gibi son derece ciddi ve riskli olan bu ağır metaller az ya da fazla fark etmeksizin insan hayatına direkt olarak etki etmektedir.

Sudaki Ağır Metaller Hangileridir?

Şebeke sularında bulunan bazı ağır metaller ;

* Arsenik

* Manganez

* Kurşun

* Bakır

* Krom

Yukarı da sıraladığımız ağır metallerin ne gibi zararları olduklarına ve içerisinde bulunan şebeke sularını nasıl kirlettiklerine bakalım.

1. Arsenik Formül As203

Birçok insan arseniğin insan vücuduna alınmaması gereken bir toksin olarak bilmektedir. Ancak arsenik toprak ve kayalarda doğal olarak bulunan bir elementtir. Arsenik, diğer maddeler ile birleştiğinde evlerimizde kullandığımız mobilyaların böcek ve dış etkenlerden korumak için kullanılmaktadır.

Arsenik bitki çürükleri hayvansal kalıntılar ve endüstriyel kirlilikten kaynaklanmaktadır. Bu sebeple arsenik insan sağlığı için aşırı zararlı etkilere neden olabilir. Suyunuzdaki arsenik ölçülmesi gereken ciddi bir ağır metaldir.

2. Manganez Formül MN 02

Manganez havada suda ve toprakta bulunan doğal, organik, insan ve hayvanlar için gerekli bir besin maddesidir. Manganez çoğu kaynakta anlatılırken toksin bir madde gibi belirtilir. Ancak aşırı maruz kalma sonucunda sadece zararlıdır.

Manganez yeryüzünde ve yer altı kaynak sularında bulunması nedeniyle, su kaynağınıza nasıl girdiğini araştırmaya gerek bile duyulmamaktadır. Kuyu suları, artezyen sularında en çok bulunan maddedir. Kuyu ya da artezyen suyu kullanıyorsanız mutlaka ve mutlaka su analizi yaptırmanızı tavsiye ederim.

3. Kurşun Formül Pb

Kurşun, evinizde uzun süredir bulunan genelliklerle su tesis atlarınızda kullanılan boruların aşınması sonucunda şebeke suyunuza bulaşır. Şebeke sularının taşındığı ana hatlarda da kullanılan borulardan aşırı miktarda suya bulaşmaktadır.

Aşırı miktarda maruz kalındığında vücudunuzda toksin miktardı artacağında ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

4. Bakır Formül CU

Bakır bitkilerde ve toprakta doğal olarak bulunan bir ağır metaldir. En yaygın olarak sıhhi tesisat malzemelerinde kullanır. Tesisatta bulunan bakır malzemelerden suya bulaşmaktadır. Herhangi bir kokusu tadı yoktur. Sudaki değerlerini öğrenebilmek için mutlaka suyunuzu test ettirmeniz gerekmektedir.

5. Krom Formül FeCr2O4

Krom toprakta ve volkanik tozlara aşırı miktarda bulunmaktadır. Krom üreme sorunları, karaciğer ve böbreklerde ciddi sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Suda ki krom miktarı mutlaka yetkililer tarafından test edilip sonrasında kullanılmalıdır.

Başlıca ağır metaller şunlardır ;

Kurşun, kadmiyum, krom, demir, kobalt, bakır, nikel, cıva ve çinko olmak üzere 70’den fazla ağır metal çeşidi mevcuttur. Bizler için önemli olan suda bulunan 5 ağır metal açıklamaları ile yukarıda bulunmaktadır.

Ağır Metaller Nasıl Filtre Edilir?

Ağır metallerin filtrasyon da mutlaka ve mutlaka R.O sistemler kullanılmalıdır. R.O sistemler ağır metalleri suyunuzdan tamamıyla uzaklaştırır ve sağlıklı içme suyu üretirler. R.O sistemler ağır için özel olarak üretilmiş CTO Karbon filtre ve Membran filtre kullanmaktadır. Bu filtreler sayesinde sudan tamamıyla uzaklaştırılır.

Endüstriyel alanda kuyu suyu, artezyen suyu kullanıyorsanız R.O sistemlerin endüstriyel olan modellerini BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

Evinizde kullandığınız şebeke suyunu içme suyuna çevirmek istiyorsanız BUZSU CODE su arıtma cihazını tercih edebilirsiniz. KORE menşeili bu cihaz özel üretim Membran sayesinde bu tarz kirlenmeleri ortadan kaldırmaktadır.

 Tavsiye Yazı:Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı

Paylaş

Yorumlar(0)

Yorum Yap

E-posta Adresiniz Yayınlanmayacaktır.



Bu yazıya puan vermek istermisiniz ?
7 Oy Kullanıldı: Yazı Puanı 5