Su Arıtma Cihazı Montajı ? İşte Tüm Detaylar

Su Arıtma Cihazı Nasıl Kurulur ? İşte Tüm Detaylar
  • Admin
  • 14 Tem 2021
  • 0
  • 28457
  • Okuma Süresi:6 Dakika

Satın aldığınız su arıtma cihazının bölgenizde servisi yok mu? arıtma cihazı sistemi nasıl kurulur, Arıtma cihazı kurulumu yaparken hangi malzemeler kullanılır ? internetten aldığım arıtma cihazını kendim kurabilirmiyim ? arıtma cihazı kurulum videoları yazarak internet sitelerinde gezinmekten yoruldunuz mu ? Sizler için en baştan son adıma kadar detaylı su arıtma cihazı kurulumu yazımızda anlatacağım. Artık sizde internetten almış olduğunuz arıtma cihazını kendiniz evinizde kurabilirsiniz.

Arıtma cihazı kurulumunu yapmadan önce bizlere hangi malzemelerin lazım olacağını öğrenelim ve eksik malzeme var ise tedarik ederek kurulum aşamamıza geçelim.

Su Arıtma Cihazı Kurulumu Gerekli Malzemeler

            

1. Ayarlanabilir Anahtar ( İngiliz Anahtarı )

2. Matkap 

3. 12mm Mermer delici Panç

4.  14/15" Açık Ağız Anahtar Takımı

Arıtma Sistemi Kurulum Aşamaları ;

Arıtma cihazımızın kurulumuna geçmeden önce R.O sistemimizin kutusunu açarak içerisindeki parçaları kontrol ederek işe başlayalım. Eksik parça olmadığından emin olduğunuzda  Açık yada Kapalı Kasa su arıtma cihazımızın kurulumuna geçebiliriz .

Not: Vanalarda yapacağınız işlemlere geçmeden önce mutlaka vananın kapalı olduğuna emin olun .

Tank Vanası montajı Aşaması

1. Tank çıkış dişlilerine teflon bant sarın . Yaklaşık 6 tur sarmanız yeterli olacaktır.

2. Tank vanasını saat yönünde çevirerek takın . Elle sıkmak yeterlidir. Eğer fazla zorlarsanız tank vanasının kırılma ihtimalini unutmayın. 3. Tankınızı bir basınc ölçer ile içerisinde 6psi hava olduğundan emin oldun eğer eksik hava varsa tamamlayın.

4. Açık kasa bir cihaz kullanıyorsanız mutlaka ve mutlaka tankınızı ayaklığı ile kullanın.

KURULUM AŞAMASI :

1. Öncelikle yapmamız gereken işlem arıtma cihazımızın musluğunu tezgahımıza uygun bir yere montajını yapmak olacak.  Genellikle en çok tercih edilen şebeke suyumuzun musluğunun yanına kurmak sizde tercih olarak arıtma cihazı musluğunuzun kurulumunu buraya gerçekleştirebilirsiniz.

2. Arıtma cihazınızın musluğunu kuracağınız yeri belirlediyseniz sırada montaj için matkap yardımı ile 12mm genişliğinde delik açacağız. Burada dikkat etmeniz gereken husus kullandığınız mermer, granit vb. kırılgan malzemelere uygun 12mm panç kullanmanız olacaktır. Islak delim yapacaksanız mutlaka ve mutlaka pancın ucunu su ile destekleyiniz. bu sayede kırılma ısınma vb etkenleri ortadan kaldırmış olursunuz .

3. Tezgahımızın üzerine 12mm genişliğinde yuvayı açtıktan sonra arıtma musluğunuzu yerleştirin. Arıtma musluğunu takmadan önce mutlaka ve mutlaka alt tarafına kauçuk parçayı takmayı unutmayınız. Aksi halde lavabonuzu yıkarken tezgahınızın altına gelen su damlaları ile karşılaşırsınız bu gibi durumlar istenmeyen durumlardır.

4. Bu aşama ise kapalı yada açık kasa su arıtma cihazımızın besleme suyunu yani hat alma vanasının kurulumunu gerçekleştireceğiz. 3/8 hat alma aparatını arıtma cihazınızın kutusunun içerisinde bulabilirsiniz. Tezgahınızın altında yer alan taharat hortumunu sökün daha sonra 3/8 hat alma vanasını açık ağız anahtar yardımıyla yada ingiliz anahtarı ile montajını yapınız. Bu işlem sırasında tüm dişlilere su sızıntısını engellemek için mutlaka ve mutlaka teflon kullanınız. 3/8 hat alma vanasının montajını yaptıktan sonra lavaboya giden bağlantı hortumunu da hat alma vanasının devamına bağlayın .5. Şimdiye kadar lavabomuzu ve cihaz besleme suyumuzun bağlantılarını yaptık . Şimdi ise cihazınızı tezgahınızın üzerine konumlandırın bu aşamada yapacağınız bu konumlandırma ileride filtre değişimlerinde sizlere kolaylık sağlayacaktır. İlk olarak  cihazın  outlet ( temiz su çıkışı ) kısmına arıtma hortumunuzu bağlayın daha sonra uygun ölçüde arıtma cihazının musluğuna yetiseşecek kadar kesin ve montajını tamamlayın.6. Daha sonra arıtma cihazınızda  inlet ( su girişi ) kısmına ise 3/8 hat alma bağlantısı arasında uygun ölçüde bağlantı hortumunu keserek bağlayın .7. Son olarak cihazımızın atık su yani drain kısmını bağlayacağız burada da tezgahınızın altında gider yerine arıtma hortumunu 30-40 cm arasında  kırılmayacak şekilde gidere itin . Uygun ölçülerde keserek arıtma cihazınızın  Drain atık su kısmına bağlayın .Şimdiye kadar ki işlemlerimizde atık su , temiz su ve su girişi bağlantılarımızı yaptık . Son olarak işlemleri tekrardan kontrol edin . Tüm bağlantıları doğru şekilde yaptığınızdan emin olun. Tüm bağlantı dişlilerine mutlaka ve mutlaka teflon sarmayı unutmayın . Açık kasa arıtma  cihazının kurulum işlemlerini gerçekleştiriyorsanız.  Su girişi 1.şeffaf filtre . Temiz su çıkışı genelde  Tatlandırıcı filtrenin son çıkış ucudur , Atık su ise flow 300 yazan atık kısıcıdan anlayabilirsiniz. Kapalı kasalarda ise  mutlaka  üzerinde yazmaktadır farklı bir işlem yapmanıza gerek yoktur.Su arıtma cihazını firmamızdan satın aldıysanız bizlerle iletişime geçerek  7/24 teknik destek alabilirsiniz. Sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

Su Arıtma Cihazı Suda Ne Gibi Değişiklikler Yapar ?1. Filtrelenmiş Suyun Ph değeri  7,5 - 8,5 arasındadır.2. Suyun oksidasyon - redüksiyon potansiyeli 100mV-200mV arasında değişir.

3.Su moleküllerinin boyutları küçülür bu sayede su vücuda kolayca nüfus eder.

4.Kalsiyum , potasyum , magnezyum gibi faydalı mineralleri suya ekler.

5.Antioksidan potansiyeli olan moleküler hidrojen ekler.Ters Ozmoz Arıtma Cihazına UV Eklenebilir mi ? Evet ! 

Kaliteli bir arıtma cihazı size mümkün olan en saf suyu sağlamak için birlikte çalışan farklı yüksek performanslı bileşenleri sunar. UV sistemini istediğiniz arıtma cihazınıza ekleyebilirsiniz.Arıtma cihazınız için bir uv Düşünüyorsanız Buradan inceleyin.

Arıtma Cihazı Çok Fazla Su Harcıyor mu ? 

Tüm arıtma cihazları şüphesiz su arıtma işleminin bir yan ürünü olarak atık su atar. Arıtılmış su mmebran tarafından kirletici etken maddelerden uzaklaştırılır. Bugün piyasada satılan çoğu ters ozmos sistemi 4:1 oranında temis su üretir. yani her 1 litre temiz su için 4 litre atık atar. Bunu engellemek için üstün performanslı yeni nesil cihazlarımıza permeate pompa öneriyoruz. Permeate pompa atık oranını %80 azaltır.%80 Su Tasarruflu Permeate Pompayı Buradan inceleyebilirsiniz.

Permeate pompa tüm cihazlara  uygun olarak üretilmiştir. Eğer evinizde halihazırda kullandığınız bir arıtma cihazı var ve atık oranı çok fazla ise mutlaka permeate pompa bağlayarak hem evinizi hem de bütcenizi koruyabilirsiniz.

Buz Makinasına Arıtma Cihazı Bağlanır mı ? Elbette!! arıtma sistemleri genelde kafelerde kullanılan buz makinalarına montajı yapılarakta kullanılabilir. Daha temiz daha berrak buzlar elde etmek için oldukça güzel bir yöntemdir.

Arıtma Cihazı Sudaki Hangi Zararlı Etkenleri Ortadan Kaldırır ? 

KİRLETİCİ ETKEN MADDE                               AZALTMA ORANI %

Yosun                                                                 %99

Alüminyum                                                         %98

Amip Kistleri                                                       %99

Arsenik                                                               %95

Kurşun: %99

Bakteri                                                              %95

klorür                                                                  %99

Bakır                                                                   %99Florür                                                                  %98

Kireç; %94

Tavsiye Yazı:Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı

Paylaş

Yorumlar(0)

Yorum Yap

E-posta Adresiniz Yayınlanmayacaktır.



Bu yazıya puan vermek istermisiniz ?
9 Oy Kullanıldı: Yazı Puanı 5