Sudaki Florür nedir? Florürün Faydaları ve Zararları Nelerdir?
-
Admin
-
17 Oca 2023
-
0
-
12471
-
Okuma Süresi:4 Dakika
Sudaki Florür Nedir
Florür Nedir? Florür elementi nötr haldeki flor atomunun bir elektron alarak iyon haline dönüşmesine denir.
Florür dünyada pek çok yerde bulunur. Fakat çoğumuzun ne işe yaradığını bilmediğimiz doğada bulunan bir mineraldir. Genellikle gıdalarda ve içme sularında bulunur. Örneğin günlük hayatta kullandığımız diş macunlarının içerisinde bulunur. Diş çürüklerinin düşmanı olan florür, florsüz su alanlarında yaşayan insanların daha fazla diş çürükleri mevcuttur. Florür
Florür sembolü F- olarak ifade edilir. Bilindiği gibi iyonlar doğada tek başına bulunamazlar bu nedenle florür de doğada tek başına bulunmaz. Florür çözeltiler de farklı halde bulunur. Florür yalnız su da çözülür ve aynı zamanda erime noktası 135 dereceyi bulmaktadır.
Sudaki Florür Zararları Ve Faydaları Nelerdir
Florürün sağlığımız için yararları ve zararlarınız maddeler halinde siz için derledik.
Florürün Faydaları
- Diş ve kemik oluşumunda yardımcı olan florur insan sağlığı için çok önemlidir.
- Hepimiz günlük hayatta diş minesine zarar verecek pek çok gıda ve sıvı tüketiyoruz.
- Bu durumda diş minesini ve diş etlerini güçlendirmek adına florürün çokça katkıları vardır.
- Kullanımından fazla alınmadığı sürece bir zararı tespit edilmemiştir. En iyi su arıtma cihazı Blog yazımızdan inceleyebilirsiniz...
Florürün Zararları
- Vücudumuza çokça gıda yoluyla veye sıvılarla flor alabiliyoruz.
- Ancak floru gereğinden fazla alındığında ki bunu bilemediğimiz için flor vücutta birikerek beyinde ve kemiklerde "florosiz" yani davranış değişikliği IQ düşüklüğüne yol açar.
- Vücuda verdiği zarar troid için kötüdür.
- Fazla florür iskelet sisteminin zayıflamasına yol açar.
- Özellikle çocukların diş macunu yutmamasına dikkat edilmelidir.
- Yine de florürün neden olduğu ölümler yok denecek kadar azdır.
- İçindeki konserejen madde sabebiyle kanser riski taşır.
- Bağşıklık sisteminin zayıflamasına neden olur.
- Vücuddaki enfeksiyonlarla savaşmak zorlaşır.
Florürsuz Diş Macunu Markaları
Epinafol Sensitive Aloe Vera Özlü Florürsüz Diş Macunu 90 G
Dermokil DK Dent Tam Koruma Diş Macunu 100 ML x 4.
Rocs Sensation Whitening Beyazlatıcı Diş Macunu 60 ML x 2
Eurofresh Little Kids 3+ Yaş Çilek Aromalı Çocuk Diş Macunu 50 G x 3
Florür Nelerde Bulunur
Florür bazı besinlerde doğal olarak yer almaktadır. Bu besinleri tüketirken ölçülü olmanız önerilir. Vücuda alınan fazla florür ve selenyum beyin yapısına zarar vereceği için sağlık açısından tehlikeli hale gelmektedir.bazıları şunlardır:
Gazlı ve asitli içeceklerDondurulmuş gıdalarHazır çorbalarTavuk ve et bulyonSigaraÇayBebek maması
Florür Vücuttan Nasıl Atılır
Fazla flörür alımının vücuda zararları oldukça tehlikelidir. Vücudumuza aldığımız florür kemiklerde ve sonra da kana karışarak kalsiyum ile birleşir. Vücutta kalsiyumun yerini florür almaya başladığı zaman bağışıklık sistemi güçsüzleşir. Olası durumlarda vücudumuzu toksinlerden, zararlı maddelerden arındırmak için bol bol su içmeli. Çünkü vücuttaki florür ancak idrar yoluyla atıllır. Aynı zaman da florürün panzehiri olan selenyum takviyesi yapılmalıdır. İçerisinde selenyum içeren gıdalar ve haplar ile vücuda takviye alınmalıdır. Örneğin selenyum domates,brokoli,mantar,kuşkonmaz gibi bitkilerde bulunur.
İçme Suyunda Florür Var Mı
Şebeke sularında zaten doğal olarak florür bulunur. Ancak floruru az olan sular insan sağlığı için daha yararlıdır.bunun için arıtma suları ve damacana sular tavsiye edilir. Çünkü onların florur dereceleri çeşme sularına kıyasla daha düşüktür.
Sudaki Florür Nasıl Atılır?
Evdeki şebeke sularının içilmesi için Arıtma Sistemi veya Ev Tipi Arıtma Sistemi kullanılmalıdır. Bu cihazlar suyun florürden ve diğer zararlı kolejen maddelerden arındırır. Florürsüz şebeke suları bir çok hastalığında habercisidir. Kanserden, zeka geriliği ve bağışıklık sistemi için oldukça zararlıdır. Florürden korunmak isteyen bireyler için arıtma sistemleri ve doğal diş macunları oldukça avantaj sağlar. Sağlık standartlarına uygun olan arıtma suları her zaman ilk tercih olmalıdır. Sudaki zararlı ve gereksiz maddeleri ayırmak için arıtma sistemleri işe yarayacaktır. Şebekeli sulara kıyasla temiz suyu elde etmenize arıtma sistemleri sağlğnız açısından her zaman daha iyi olucaktır.
Tavsiye Yazı:Manyetik Kireç Önleyici Tavsiye Yazı: Membran Filtre Nedir? Tavsiye Yazı:En iyi su arıtma cihazı Tavsiye Yazı:Su Arıtma Cihazları Arıza Nedenleri ve Çözümleri
Tavsiye Yazı:Doktorların Tavsiye Ettiği Su Arıtma Cihazı
Paylaş
Yorumlar(0)