Su Arıtma Filtresi Modelleri ve Fiyatları
SU ARITMA FİLTRESİ NEDİR ?
Su arıtma filtresi, fiziksel, kimyasal ve biyolojik süreçlerle suyu arıtan bir parçadır. Su arıtma cihazı içinde kullanılan su arıtma filtresi, suyun içilebilir olmasını sağlayan temel parçadır.
En iyi su arıtma filtresi markası tavsiyesinde sizlere önerimiz, Buzsu Marka filtrelerdir, Sitemizdeki Su Arıtma cihazı filtre setleri tüm cihazlara uyumludur.
1- Kapalı Kasa arıtma cihazları için en iyi su arıtma filtreleri inceleyin
2- Açık Kasa arıtma cihazları en iyi Su arıtma filtreleri fiyatları ve özellikleri
Açık kasa su arıtma filtresi fiyatları 750 TL ile 1.350 TL arasındadır. Kapalı kasa su arıtma filtresi fiyatları ise 850TL ile 2.200 Tl arasında dır. Su Arıtma Filtre setlerini incelemek ve fiyatları için buraya Tıklayın.
Anlık içme suyu temini, tarımsal sulama, akvaryum veya havuz suyu arıtma işlemlerinin baş aktörü su filtresidir. Farklı amaçlar için farklı ortamlardaki suların temizliği için önemli bir faktördür.
Çağımızın çağdaş üretim yöntemleri kullanılmak sureti ile ev ve iş yerlerimizde ki musluklardan akan suyu içilebilir, kullanmak mümkün duruma getiren cihazlara su arıtma cihazı denir. Büyük bir alanı nano teknoloji kullanılarak imal edilen su arıtma cihazları, genel olarak reverse osmosis prensibine göre çalışmaktadırlar.
Son yıllarda popülerlik kazanan arıtma cihazları, evde veya ofiste kesintisiz olarak içilebilir su sağlamaya izin verir. Doğru su arıtma filtresi ile suyu temizleyen ve arıtan bu filtre modülleri, suyun ideal sertlik ve pH derecesinde tüketicilere sağlanmasına izin verir.
Damacana su ile karşılaştırıldığında arıtma su kullanımı birçok avantaj sunar. Bu işlemin sunduğu avantajları ve kullandığı teknolojiye bir göz atalım.Arıtma cihazları, şebekeden gelen suyu ters ozmos adı verilen bir prensiple filtreler. Farklı filtreleme aşamalarına sahip olan cihazlar 5 aşamalı arıtma cihazı, 7 aşamalı su arıtma cihazı gibi isimlerle adlandırılır. Burada aşama, cihazda bulunan filtre sayısını ifade eder. Filtre sayısı 3 ila 7 arasında değişmektedir. Su arıtma filtresi ve filtre sayısı, şebeke suyunun sertliğine ve kirlilik derecesine bağlı olarak değişir. Ancak fazla aşama sayısı suyunuzun daha iyi olacağı anlamına gelmeyecektir, çünkü cihaza10 filtrede koysanız içeriğindeki hammaddeleri kaliteli olmayan bu filtreler suyu ya fazla arıtır veya yararı olmayacak filtrelerden geçirmiş olurlar yani 5 li sistem kaliteli hammadde içeren filtrelerin verdiği sağlıklı güvenli suyu veremezler,
Su arıtma filtresi kullanan cihazlar, musluktan akan suyun lezzetli ve sağlıklı olmasını sağlar. Farklı modellere ve tasarımlara sahip bu cihazlar, evlerde yaygın olarak kullanılır. Ayrıca bazı özel tasarımlı modelleri su sebillerine de bağlamak mümkün olur.
Musluğa gelen suyu filtreleyen arıtma cihazları, son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır. Damacana suların yarattığı sağlık riskleri, artan su maliyetleri ve diğer faktörler daha çok insanın arıtma cihazını tercih etmesine neden olur.
Su arıtma filtresi, su arıtma cihazlarında bulunan en önemli parçadır. Tarihte ilk kullanılan su filtresi, yavaş kum ve hızlı kum filtresidir. Sulardan kaynaklanan hastalıkların önlenmesi için 19. yüzyılda başlayan filtrasyon çalışmaları günümüzde teknolojik su filtresi çeşitlerine kadar genişlemiştir. su filtreleme sistemini 1948 yılında Moses N. Baker tarafından geliştirilmiştir. 1980’li yıllardan itibaren de dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Günümüzde sağlıklı içme suyu temin etmek için teknolojik su filtreleri kullanılmaktadır.
Su, insan hayatının vazgeçilmez unsurudur. Besinlerin sindirimi, emilmesi ve vücut ısısının denetiminden eklem kayganlığına kadar birçok faydası bulunan suyun temizliği önemlidir. Dünyadaki her on hastalıktan birinin sorumlusu kirli sulardır. Suların saklanma ortamlarından kullanılan şişelere kadar her faktör suyun değerlerini etkileyebilmektedir.
Su arıtma cihazları filtrelerinin suyu genel olarak kısaca nasıl arıttığına bakıldığında; şebeke suyuna bağlantı ile yapılan su öncelikle cihazların filtrelerinde bulunan gözenekleri 5 mikron olan ön filtreye gelir. Ön filtreler, suda bulunan kaba kirleri; yosun, mantar, küf, kum, çamur ve tortu gibi kirleri tutar. İkinci aşamada ön filtrelerden çıkan su aktif karbon filtreye gelir.
Aktif karbon filtrenin görevi; suda bulunan dezenfeksiyon amaçlı kullanılmış kloru, ağır metalli deterjanları, kanalizasyon suları gibi insan sağlığını tetikleyen materyalleri arındırıp, suda oluşan bulanıklık, kötü tat ve kokuyu yok eder. Bu sayede ikinci aşamada klordan temizlenen su, bazı bakterilerin ve 1 mikrondan büyük asılı partiküllerin tutulduğu sediment filtreye gelir.
Bu aşamada su yeterince kaba kirlerinden arındırılmış hale gelir. Ancak suyun içerisinde hala arınmamış mikroorganizmalar, erimiş kimyasallar ve mineraller bulunmaktadır. Tam bu sırada yarı temizlenmiş su, Membran denilen sisteme gelir.
Membran en az 2,5 atmosfer basıncıyla çalışır. Membran filtre , insan sağlığına yararlı minerallerin geçişine izin verirken, insan sağlığını tehdit eden mikroorganizmaları, erimiş kimyasalların geçişine izin vermeyerek bünyesinde tutar. Membrandan geçen suyun içerisinde yalnızca su molekülleri ve bazı anyon ve katyonlardır. Membrandan geçen su insan vücuduna yararlı sağlıklı sudur. Membrandan çıkan su, bir tankın içerisine depolanır. Tankın içerisinden gelen su musluktan akmadan önce yine son olarak aktif karbon filtreden geçer ve musluğa gelir. Bunun sebebi ,işlem görmüş suyun yani suyun arındırılırken uzaklaştırılan iyonize kalsiyum, magnezyum, sodyum, potasyum iyonu gibi mineraller geri verilir ve bu sayede sudaki sert tadın yerini yumuşak içimli su alır. Su arıtma cihazlarında kısaca altı aşamalı filtrelemelerden sizlere bahsetmiş olduk. Bunun yanı sıra 5 Li filtre seti, 6'lı, 7'li ve 8'li set olarak su arıtma cihazı filtreleri de bulunmaktadır.
Su Arıtma Filtre İsimleri Nelerdir ?
Su arıtma cihazı filtresi, yaygın olarak kullanılan 5 filtreyi alttaki gibi sıralayabiliriz. Bunlar; 1. Sediment Filtre 2. Ön Karbon Filtre 3. CTO Karbon Filtre 4. Membran Filtre 5. Post Karbon filtre
Su Arıtma Filtresi Özellikleri
Sudaki küçük partikülleri ayırabilme özelliği bulunan su filtresi, bu işlemi gerçekleştirmek için çeşitli özelliklerle donatılmıştır. İyon değişimi, adsorpsiyon ve eleme gibi işlemler, farklı su arıtma sistemlerinde kullanılan arıtma yöntemleri arasındadır.
Su filtrelerinde yaygın kullanılan iyon değişimi yöntemi, doğal iyonitler kullanılarak gerçekleştirilen bir dizi kimyasal işlemler zinciridir. Çözünmüş formdaki demir ve mangan maddeleri sudan arıtabilen bu yöntem, su filtresi arıtma yöntemleri arasında yaygın olarak tercih edilir. En iyi özelliklere sahip, en iyi su arıtma filtresi 2023 Buzsu code markaları ile filtreleri geliştiriyor ve diğer kalite ve sağlıklı filtreleme yapan ürünleri sizler için geliştiriryoruz.
Su Arıtma Filtreleri Raf Ömrü Ne Kadar?
Su Arıtma cihazı sahipleri genellikle yedek filtrelerini toplu olarak satın aldıkları ve ihtiyaç duyulana kadar rafta yedek bekletmelerinin uygun olup olmadığını merak ediyor ve çokça soruyorlar.
Yedek su arıtma Filtrelerinin son kullanma tarihi var mı? cevap; hayır, Yedek alınan ve kullanılmayan su filtrelerinin son kullanım tarihi dolmaz. Neme ce rutubete maruz kalmadıkları sürece su arıtma filtreleri için bir raf ömrü yoktur.
Su arıtma filtrelerinin çalışmasını sağlayan şey sudur, nem ve rutubet li ortamda ve paketinden çıkarılmadığı sürece ne kadar beklerse beklesin kullanıma hazırdır.
Önemli bir husus da şudur, bir filtreyi bir kez kullanırsınız ve daha sonra bir yazlık başka evinize veya uzun süre tatile giderseniz ve su arıtma cihazınızı uzun bir süre tekrar kullanmazsanız cihaz kısa süre çalışmış olsa bile uzun süre bekledikten sonra o filtreleri de değiştirmeniz gerekir.
Buzsu Arıtma firması olarak, Tüm Su Arıtma filtrelerinin en iyisi ve en kaliteli olan seçeneklerine sahibiz.
Bir içme suyu su arıtma cihazı sistemi için en iyi ve yüksek kaliteli yedek su arıtma filtreleri arıyorsanız doğru yere geldiniz. BUZSU ARITMA, diğer tüm su arıtma firmalarından daha fazla yedek filtre marklarına sahiptir. Aynı zamanda en uygun su arıtma filtresi fiyatları ve en iyi su arıtma filtresi değişimi online sesli, görüntülü veya yerel servis desteği sağlar. Aşağıdakiler su arıtma cihazı filtre markaları için yedek filtreler sunuyoruz:
- Buzsu Code
- Buzsu Nauralsnet
- BMS Omnipure
- Pentek
- Puretech
- Lifetech
- Conax
- Ravent
- Aqua
- Ecosoft
- Waterbox
- Waternet
- Hyundai
- İhlas aura cebilon
- Puricom
- Roben
- Cool su arıtma
- BMB
- Ve Daha Fazlası ..
Su arıtma filtresi, suyun kirliliğine ve katı madde oranına göre 4 ila 24 ay arasında değişen sürelerde kullanılabilmektedir.
Su Arıtma Filtresi kartuşlarını eğer düzenli olarak değiştirmezseniz, en iyi su arıtma filtresi bile olsa bu filtre size bir fayda sağlamayacaktır. Buzsu Arıtma Sistemleri olarak her türlü su arıtma cihazlarının sistemine uyacak geniş bir yedek su arıtma filtresi ürün çeşidine sahibiz. Suyunuzdaki florürü gidermek için bir karbon filtresine, kaba pislikler için tortu filtresine veya bakterileri virüsleri arıtabilen Membran filtreye ihtiyacınız ne olursa olsun, Sitemiz de ürünlerden mutlaka en iyi su arıtma filtresi seçimimiz var. Ne tür yedek su filtrelerine ihtiyacınız olduğundan emin değilseniz veya belirli bir su arıtma filtre kartuşunun sisteminize uyacağından emin değilseniz, Ustalık belgeli Sertifikalı Su arıtma Uzmanlarımızı 0532 175 1434 numaralı telefondan arayın, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız!
SIKÇA SORULAN SORULAR
jQuery UI Accordion - No auto heightSu Arıtma Cihazı Filtreleri Ne İşe Yarar?
Bu soruya makalemizde daha geniş çaplı yanıt verdik. Kısaca şebeke suyunda bulunan insan sağlığına ciddi hasarlar veren zararlı bakterilerin, kaba kirlerin temizlenmesini sağlama görevindedir.
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nasıl Temizlenir?
Su arıtma cihazının filtrelerinin rutin temizlemesinde öncelikle su kesilir. Cihazın filtresi çıkarılır boru ve filtre içi su ile yıkanır. Daha sonra tatlandırıcı sökülerek yenisi takılır. Membran filtrelerde ise sökülen filtre kullanılmaz çöpe atılır. Rutin temizleme işlemlerinde yapılacak bir diğer işlem ise cihaz 3 kez su ile doldurulur ve boşaltılır. Bu işlem ile kalan zararlı maddeler tamamen cihazdan uzak tutulmuş olur.
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Kaç Ayda Değişir?
Su arıtma cihazlarında her filtrenin, filtre ettiği suyun hacmine, litresine göre bir ömrü vardır. Örneğin suyun ilk filtre edildiği sediment filtrenin her 6 - 8 ay arasında değiştirilmesi gerekir. İkinci ve üçüncü filtreler olan karbon fitlerelerin her 6 ayda bir değiştirilmesi gerekir. Beyin filtre olan membran filtre kaç yılda değişir sorusunun cevabı ise, Membran filtre kaliteli olursa nispeten daha temiz su geldiğinden ve membran filtrenin yapısından kaynaklanan kendi kendini yıkama özelliğinden dolayı membran filtrenin ömrü 1,5 yıl da 2 yıl arasındadır. Beşinci filtre olan post mineral karbon filtre ise mutlaka yılda bir kez değiştirilmelidir. Bu anlamda su arıtma cihazı aldığınız firmadan mutlaka destek istemelisiniz. Zaten firmanın bu filtre değişim zamanlarını mutlaka kontrol ediyor ve konu hakkında sizi uyarıyor olması gerekir.
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Yıkanır mı ?
Su arıtma cihazı filtreleri çok sıkı gözeneklerden oluşur. Yıkama işlemi malesef sonuç vermemektedir. Yenisi ile değişim yapmanız en doğrusu olacaktır.
Su Arıtma Cihazı Filtresi Değiştirilmezse Ne Olur?
Su arıtma cihazı filtreleri değişmezse, şebeke suyundan gelen suyunuz artılmamaya başlar ve bu durum sağlığınızı tetikleyebilir. Cihazınızda hasarların görülme olasılığı oluşur. Bu yüzden filtrelerinizin düzenli değiştirilmesi gereklidir.
Su Arıtma Filtresi Seçimi Nasıl olmalı ?
Su arıtma filtresi seçilirken kullanım ihtiyaçları göz önünde bulundurulur. Kirlilik oranı daha yüksek bölgelerde ve sağlıklı su içmek için 5 li filtre setine sahip code su arıtma cihazı yeterlidir. Dünyanın en iyi su arıtma filtreleri olan Code marka filtrelerdir. piyasadaki 7 aşamalı filtre veya 9 aşamalı filtreye sahip filtreler Filtre sayısı artsada içeriğindeki mineralleri kalitesiz olduğunda 5 li filtre deki kadar sağlıklı ve içilebilir su veremezler. Filtre sayısından bağımsız olarak tüm cihazlarda Membran filtre bulunur. Bunun yanı sıra sedimen filtresi de tüm arıtma cihazlarında yer alır. pH derecesini suyun Alkali değerini ayarlamak ve ek filtreleme sunmak için filtre sayısı arttırılabilir. Filtreler birçok durumda paketler halinde satılır. Cihazı kullanırken filtre sayısı ve filtre değiştirme süresi dikkate alınmalıdır. Cihazdaki filtre sayısına aldanmadan sonraki süreçte sağlığınız ve kaliteli olan ve hijyenik sök at yenisini tak filtreler kolay kurulum imkanı tanır.
Su Arıtma Cihazının Bakımı Nasıl Yapılır?
Satın almış olduğunuz su arıtma cihazları, genel olarak çok çok teknik bilgi gerektirmeden temizlenebilen aletlerdir. Çıkarılabilen sünger filtreler, (kullanma kılavuzunda değişik bir metot tavsiye edilmedi ise) temiz ve bol su ile yıkandığında defalarca kullanılabilmektedir. Yaşamları ortalama bir sene olan bu filtreler kullanılamaz duruma geldiği zaman arıtma prosedürünü gerçekleştiremeyeceği için periyodik vakitlerde yenisi ile değiştirilmelidir. Filtrelerin olduğu membranlar ise daha uzun sürede deforme olan aksamlar olduklarından kullanım hayatları birkaç sene olarak düşünülebilir. Gerek filtrelerin, gerekse mebranların yıpranma süresinin, arıtılan suyun kirlilik seviyesine göre değişiklik göstermesi nedeni ile teknik servisin bu konudaki fikri dikkate alınmalıdır.
Su Arıtma Filtresi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?
Su arıtma cihazları, temiz ve sağlıklı su sağlayan cihazlardır. Su arıtma filtresi ise, su arıtma cihazlarının en önemli parçasıdır. Ancak her filtre istenen kalitede arıtma sağlamayabilir. Bu sebeple bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor. Peki, su arıtma filtresi alırken nelere dikkat etmeliyim? İşte cevapları… Su artıma cihazları, sağlığı etkileyen cihazlardır. Cihazın arıttığı su, sağlık için faydalı hale gelmektedir. Su artıma filtresi ise, bu cihazların başrolünde yer alan bir parçadır. Su arıtma cihazında kullanılan teknoloji ve sistemin ana işlevini gören filtrelerin kalitesi büyük önem taşır. Su arıtma filtresi alırken şunlara dikkat edilmelidir; Bazı filtreler, sudaki zararlı maddeleri arıtırken sağlığa faydalı mineralleri de yok edebilmektedir. Bu sebeple cihazda arıtma işleminden sonra suya gerekli mineralleri ekleyen filtreler olması önemlidir. Filtrelerin kolayca değiştirilebilmeli ve yedek filtre kolay temin edilebilmelidir. Su arıtma filtrelerinin uygun standart ölçülerde olması gerekir. İnline filtreler, dış etkenlere temas etmez ve bu sebeple mikrop veya bakteri barındırmaz. Kendi kendisini temizleme özelliği bulunan filtreler daha uzun ömürlü ve sağlıklıdır. Günümüzde ters ozmos filtreler en çok tercih edilen filtrelerdir. Cihazda partikül, karbon ve mineral filtreleri olup olmadığına dikkat edilmelidir. Su arıtma filtresi temin eden firmanın güvenirliği araştırılmalı ve kalite belgeleri kontrol edilmelidir. Su arıtma cihazı satan firmanın filtre değişimi desteği olup olmadığı ve filtre takiplerinin firma tarafından yapılıp yapılmadığı araştırılmalıdır. Filtreleri satan firmanın İSO, NSF, WHO, WQA gibi ulusal ve uluslararası yetkili kuruluşlardan, filtreleri de içeren sertifikaları olup olmadığı kontrol edilmelidir. Üste belirttiğimiz özellikleri sahip sadece Bayisi olduğumuz ve Dünya Sağlık Örgütü NSF ve Dünya Su Kalite Birliği Water Quality Pba İçermeyen Atık plastik veya kağıttan üretilmeyen Orjinal Sağlıklı Filtreleri Sizlere sunuyoruz. Bize mesaj bölümü ve canlı destekden de iletişim sağlayarak uyumlu olup olmadığını öğrenebilir, 3d güvenli ödeme ile sitemizden 2-3-6 taksit fırsatlarıyla filtreleri satın alabilirsiniz.
Su Filtresi Nasıl Arıtır?
Su filtresi, teknoloji ürünü malzemelerdir. Su artırma cihazlarındaki ters ozmos sisteminde sıvı değişimini membran filtreler sağlar. Membran filtre, NASA tarafından geliştirilen bir filtre sistemidir. Bu filtreler, idrardan bile içilebilir su arıtmaktadır. Membran filtreye giren basınçlı su, yarı geçirgen bir zarın yüzeyinde dolanır. Zarın minik gözeneklerinden sadece su molekülleri geçer. Daha sonra borunun deliklerinde toplanan su, filtrenin içinde temiz su çıkışına yönlendirilir. Zardan geçemeyen maddeler, filtrenin atık çıkışından gidere gönderilir
Su Arıtma Cihazı Filtreleri Değişim süreleri?
Aşağıdaki belirten sürelere göre değişim yapılır,
- 1. aşama: Tortu filtresi, her 3-6 ayda bir değiştirin
- 2. aşama: GAC filtresi; her 3-6 ayda bir
- 3. aşama: CTO karbon blok filtre; her 3-6 ayda bir
- 4. aşama: 75GPD RO membran; 1-2 yılda bir değiştirin
- 5-6-7-8. aşama: Sıralı karbon ve sonrası ekstra mineral alkali Detox filtreleri; 12 ayda bir değiştiriniz.
Tavsiye Yazı: Manyetik Kireç ÖnleyiciTavsiye Yazı: Su Arıtma Cihazı Nedir? Ne işe Yarar? Tavsiye Yazı: Su Arıtma Cihazları Arıza Nedenleri ve Çözümleri